Logo Validate

 

 

 

 

 

 

Ben jij ondernemer en wil jij je onderneming verder ontwikkelen binnen Domein Techniek? Of loop je met een idee rond voor een nieuwe onderneming en heb je advies nodig? Start-up Tech Centre ondersteunt jou graag met het naar de markt brengen van jouw idee.

Het afstudeeratelier Validate your Business in Technology biedt jou de mogelijkheid om een pre-launch onderzoek te doen binnen je eigen onderneming. Het atelier biedt een vaste plek waar ondernemers kunnen werken en ervaringen uitwisselen. Daarnaast is er een programma, dat wordt afgestemd op de fase waarin jij met jouw onderneming zit. Het Startup Tech team staat voor jou klaar om je daarbij te coachen en te begeleiden. Dit team bestaat uit docenten, een coach en experts.

Wil je weten welke ondernemers mee hebben gedaan aan het afstudeeratelier? Kijk hier!

Wil je weten wie er in het Startup Tech team zitten? Kijk hier!

 

Wat zijn de mogelijkheden
Bij Validate your business in Technology kun je starten vanuit twee situaties:

  1. Je hebt in een eerder stadium al een onderneming gestart. Binnen deze onderneming ligt een uitdagend vraagstuk met betrekking tot de doorontwikkeling van deze onderneming. Hier doe je onderzoek naar.
  2. Je hebt (tijdens een minor) een technologisch businessidee ontwikkeld, maar hebt nog geen klant. Het is echter nog te vroeg om investeerders aan te trekken omdat het businessidee verder doorontwikkeld moet worden. Je doet onderzoek ten behoeve van de start van een nieuwe onderneming.

Welke eisen worden aan jou gesteld?

  • Je hebt aantoonbare kennis van het proces van ondernemen. Bij voorkeur heb je de minor Start-up your business in Technology gevolgd of een ander onderwijsprogramma op het gebied van ondernemen.
  • Je hebt aantoonbare business competenties. Je kan aan de hand van een pitch over je business-idee en een gesprek laten zien dat je business competenties hebt en in staat bent om op je onderneming af te studeren.

Welke eisen worden aan het afstudeeronderwerp gesteld?

  • Het businessconcept met technology based zijn. Dit betekent dat de onderneming gebaseerd is op een nieuwe technische vinding of een nieuwe toepassing van een bestaande technologie.
  • Voor het businessconcept is een goedgekeurd businessplan geschreven. Het plan moet haalbaar (binnen 2 jaar naar de markt) en schaalbaar zijn.

Wat moet jij aanleveren?
Wil jij afstuderen op je eigen onderneming? Om je voorstel in te dienen zijn drie documenten vereist:

  • Een beschrijving van het technologisch businessconcept
  • Een businessplan – vaak al opgesteld tijdens de minor
  • Een afstudeervoorstel met afstudeeronderwerp – dit sluit aan op het businessconcept en past bij de inhoudelijke thema’s van jouw opleiding

Meer informatie? Neem contact op met Liselotte van Dijk!